8 Kasım 2013 Cuma

Yüksel Çakır Erzincan Belediye Başkanı

1973 Doğumlu. İlköğrenimini Erzincan Bahçelievler İlkokulunda, orta öğrenimini Erzincan Kazım Karabekir Lisesinde tamamladıktan sonra yüksek öğrenimini Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği (ing.) bölümünde tamamladı.
Erzincan Meslek Yüksek Okulu Makine Programında iki yıl okutmanlık yaptıktan sonra ailesine ait hazır beton imalatı, inşaat yapım pazarlama, turizm otelcilik, doğalgaz ve mühendislik müşavirlik hizmetleri veren şirketlerinin bünyesinde ticari hayatını sürdürdü.
AK Parti kurucu İl Başkanlığı görevinde bulunduğu altı buçuk yıllık süre içerisinde 3 Kasım Genel Seçimleri ve 28 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde il başkanı olarak görev yaptı.
Son olarak yapılan 22 Temmuz Genel Seçimleri öncesinde Erzincan milletvekili aday adayı olabilmek için il başkanlığı görevinden ayrılarak, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle'nin ardından 3. sıra milletvekili adayı oldu.
Erzincan siyasi tarihinde bir siyasi partinin alabileceği rekor oy olan 67 bin oya karşılık milletvekili seçilemedi. Seçim sonrası süreçte AK Parti milletvekilleri ve teşkilatıyla birlikte durmadan, yorulmadan, bıkmadan, usanmadan Erzincan'a ve Erzincan halkına hizmet etmeye devam etti. Erzincan da çeşitli vakıf, dernek ve sivil toplum kuruluşlarıyla, Erzincanspor'un birçok faaliyetlerinin sürekli içerisinde oldu. Kazandığı sosyal, siyasal, kültürel ve teknik birikimini Erzincan halkı için hizmete dönüştürmek, Erzincan'ı Doğu Anadolu'nun yükselen değeri yapacak ekibin içerisinde yer almak için 29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçimleri'nde Erzincan Belediye Başkanlığına aday oldu. Seçimlerde, yine rekor bir rakamla 23.500 kişinin oyunu alarak, %51,5 gibi bir yüzde elde ederek zaferle sonuçlandı.
Halen Erzincan Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Yüksel ÇAKIR evli ve 3 çocuk babası.
Çakır iyi derecede İngilizce biliyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder